Midt i livets store hav af hverdage og samfundsordineret hamsterhjul, er der opstået en understrøm af længsel efter noget andet. Et kollektivt behov for forandring banker på det panserglas af vaner og pligter, der følger med en almindelig dansk tilværelse, og mange drømmer om at tage tiden ved nakkehårene og i højere grad gøre den til deres egen, skriver Birgitte Borup i  Berlingske den 28. december 2018.

Vi er godt igang med 2019. Den store og massive markedsføring af det ene og det andet, der er oplagt at ændre, er faldet til ro.

Måske har du ferie lige nu? Måske har du været igennem en vinter, der har været tung, sej og opslidende – for nogle er det influenza, der har drillet. For andre er det simpelthen energiforladthed. Den tilstand hvisker, kalder eller måske ligefrem råber på opmærksomhed!

Kan du mærke suget i maven – længslen efter mere. Den følelse af, at der bare må være mere i livet end den daglige trummerum. En mental udbrændthed. Et kapitel der er aflsuttet. Det er så bekvemt og godt – velkendt. Så velkendt at det er kvalmende, stressende og totalt opslidende.

Sådan havde jeg det, da jeg i 2014 første gang blev sygemeldt p.g.a. stress. Nogle siger, at de “blev ramt af stress”. Andre siger, at de gik ned med stress.

Min livskvalitet gik op, da jeg erkendte, at mit stressniveau var skyhøjt – alt, alt, allllt for højt.

Du er altid sur, gjorde min søn ganske rigtigt opmærksom på. Jeg var altid umådeligt træt, og brugte oceaner af tid på at hvile og restituere. Langsomt sneg de voldsomme og yderst alarmerende symptomer sig ind i mit liv. (Har du lagt mærke til det? Uvaner sniger sig ind – de er faktisk ret høflige ved første øjekast, og pludseligt vælter læsset. Uvaner kommer yderst sjældent larmende ind ad døren.)

Da først jeg havde erkendt, at mit stressniveau var alt, alt, alt for højt, var erkendelsen som et lys, der skinnede klart i mørket. Med små bitte baby-steps vendte jeg tilbage til livet og arbejdslivet.

Det har været en lang, benhård og voldsomt berigende og yderst meningsfuld rejse! Ingen Quick Fix undervejs. Derimod baby-steps og det lange seje træk, der tager mig helt i mål. De små baby-steps giver hurtigt synlige tegn på forandring.

Det lange seje træk med masser af fejl, tæsk og op på benene igen “ture” er dem, der skaber forankring.

Det koster tid, indsats, uholdenhed, tårer, glæder, misforståelser, opgør med gamle vaner og mønstre… Det har også kostet økonomisk. Ud over, at jeg mistede en fastansættelse.

Ilden i mit indre brændte… Den ville have liv, ben at gå på og udtryk! Passionen og mit kald ville ud. 

Det har krævet investering i kostuddannelser, investeringer indenfor iværksætterlivet. I 2018 har jeg (hold nu fast investeret mindst 45.000 kr.) i at uddanne mig indenfor iværksætter livet.

Hvis passionen brænder uden at nå ud til mennesker som dig, hvem gavner det så? Min drøm vil udtrykkes – ja mere end det – min drøm vil udleves!

Helt ærligt – sådan gedigent jordbunden jysk ærligt, så ÆLSKER jeg, når andre (f.eks. dig) mennesker lykkes, og udfolder (din) deres passion. Griber livet. Træder ud af overlevelsesmode og hamsterhjul, ind i bevidste valg  og et liv, der leves.

En af mine værdier er at være nærværende og tilstede – at være sammen med det eller de mennesker jeg arbejder sammen med. Derfor er det super vigtigt for både dig og mig, at der er et match i vores samarbejde.

Forandring kræver tillid – forandring der forankres, kræver endnu mere tillid.

Mærker du ilden i dit hjerte? Eller har du fuldstændig opgivet håbet, og har et lille bitte håb om, at der må være mere i livet end overlevelse, så tag i mod min udrakte hånd. Lad os tage en uforpligtende snak.
Reserver DIN tid lige her, (før en anden tager din tid).

Kærlige hilsner

Anne Paaske – God energi i hverdagslivet