Der var engang

I 2014 var det tid til at erkende, at mit stressniveau var alt, alt for højt. Jeg kunne ikke huske fra min næse til min mund. Jeg kunne ikke finde de ord, jeg ville bruge. Jeg var så udmattet, at jeg hvilede det meste af dagen. At handle ind var uoverskueligt og skulle planlægges nøje for at gøre det overskueligt, så jeg kunne fokusere og løse opgaven.

Årene forinden var udfordrende. Der var meget alvorlig sygdom tæt på, hvilket påvirkede mig meget.

Det gik lige så godt
Mit energiniveau svingede, som når bølgerne går højt i Vesterhavet.
Endelig havde jeg bidt mig fast i en fast stilling. Fagligt var det indenfor et fagområde jeg elskede. Jeg arbejdede i et hjerneskadeteam, hvor vi underviste mennesker, der havde fået en erhvervet hjerneskade f.eks. efter en hjerneblødning, blodprop i hjernen, hjernerystelser. Det var på mange måder et drømmejob.

Prøvelserne
Lige her knækkede filmen. Tre måneder inde i ansættelsen var det, at jeg måtte erkende mit tårnhøje stressniveau. Efter 16 dages sygemelding blev jeg varslet, at jeg blev opsagt.

Løsningen ligger i problemet

Min verden faldt sammen! Lige midt i sammenbruddet begyndte jeg at tænke i muligheder. Jeg holdte fast i håbet og i min tro, der var og er mit anker igennem alt. Hvad kunne jeg mere tænke mig at gøre? Hvad ville jeg mere uddanne mig i? Hvordan kunne jeg blive mere stabil?

En af de uddannelser jeg igen noterede mig, var en kostuddannelse. Jeg købte nogle bøger og langsomt indarbejdede jeg vaner, der var inspireret af den måde at sammensætte kosten på. Jeg begyndte at tage baby-steps i retning mod det, jeg ønskede mere af i mit liv.

Vendepunkt
Den helt store forandring oplevede jeg, da jeg under og efter mit uddannelsesforløb som kostvejleder kunne sætte endnu mere effektivt ind på min kost. En vane ad gangen implementerede og implementerer jeg fortsat nye vaner, og vedligeholder de nye, der er indarbejdet. Min indre motivation til at bevare et stabilt energiniveau var mit drive. Jeg mærkede, at når jeg levede efter de principper, der stabiliserede energien, tænkte jeg klart. Jeg tog mere kvalificerede beslutninger.

Idag er mit følelsesliv blevet mere stabilt i takt med, at mit energiniveau er stabilt. Det giver mere overskud, og jeg ved, at jeg har mulighed for at vælge – også når jeg er gået såkaldt sukkerkold. Jeg har strategier, der gør, at jeg kommer succesfuldt igennem den meget intense dog kortvarige krise en “sukker-Kolds-krise” er. Hele kroppen inklusive tanker, følelser tror, at der hungersnød, og udløser det, der opleves som meget intensive cravings/abstinenser.

På forkant

Nu forebygger jeg dem i langt højere grad, og har konstruktive strategier, når forberedelsen har svigtet og jeg er på bagkant, så jeg er i reel far for den voldsomme krise og konsekvenserne af den.

Desuden har jeg lært, hvor meget følelser er knyttet til at spise. Hvor meget jeg tidligere “spiste på” eller “spiste mine følelser”. Nu dealer jeg med mine følelser. Jeg anvender bl.a. effektive værktøjer, som en psykolog har givet mig. Jeg spiser som udgangspunkt for at blive mæt. Hvis ikke ringer en “hov-hvad-er der-på-spil-nu-klokke”.

Sociale strategier
Socialt var det tidligere en stor udfordring, når jeg var i byen og blev budt noget, som min krop reagerede negativt på. Kunne jeg tillade mig at sige nej tak? Det gør jeg fredeligt nu. Jeg vægter balance fremfor at bruge op til en uge og i mere voldsomme tilfælde mere, for at stabilisere mit energiniveau både fysisk, i min sjæl og i det åndelige aspekt og perspektiv. Idag er “rollar-coaster-energi” for dyr en pris at betale.

Vægten
Min vægt er ca. den samme, antager jeg – og helt ærligt har den ikke været nogen særlig udfordring i det her forløb. Faktisk kender jeg ikke min vægt lige nu, og har ikke gjort igennem længere tid.

Tanker og følelser
Mit sind og følelsesliv har slanket sig betydeligt! Det ved jeg, fordi jeg tænker knivskarpt. Foggy brain – eller hjernetåge hører idag til sjældenheder. Jeg er glad. Fra at være “grænseløs” sød, empatisk, medlevende og forstående, sætter jeg idag mine grænser, og ved, hvad jeg vil, og ikke vil. Jeg er mere en “what you see is what you get” person.

Din tur, din rejse – jeg glæder mig til at hjælpe dig sikkert i mål.

Anne Paaske

Anne Paaske hjælper mennesker med at skabe god energi i hverdagslivet baseret på deres personlige værdier og en helhedsorinteret kostvejledning. Hun hjælper mennesker til at have energi og overskud til dem og det, der betyder mest i deres liv.

Hun har allerede hjulpet mange kvinder til at genfinde deres passion i livet og nå deres mål. Hun er en erfaren underviser og vejleder. Hun kombinerer sin passion for at hjælpe andre til at nå deres mål og optimal sundhed med vejledning og undervisning både online og live. Hun har bl.a. selv uddannet sig som lærer som net-studerende.

Livsstils, kost og Lifecoach.

Læs Annes personlige historie her…

Tusind millioner tak for alt du har givet og lært mig!!!!!!
og tak for gaven 
Jeg får trænet lidt med kettlebells, ikke program bare sådan lidt hist og pist, og får lavet maveøvelser, det ses!!!
Vægten nærmer sig minus 12 kg her et år efter første samtale, og jeg er ovenpå, fokuseret og i balance ….takket være dig, mig og Gud 

AnonymLærer

Så har jeg lige lyttet til videoen. Super super godt stykke arbejde – fantastisk behagelig stemme du har Anne . Man bli’r jo totalt glad i låget. Kan godt li’, det er så enkelt overskueligt og lige til at gå til. Mega fedt – jeg er igang små baby skridt – spændende – glæder mig og blir ramt af følelsen af at tage ansvar for netop mit liv. Tusind tak for inspiration – læring”

Randi Marie JensenPædagogmedhjælper

I forbindelse med Boost forløbet var mit mål, at jeg gerne ville have nogle værktøjer til at forbedre min dagligdag. Som meget småt spisende, og fysisk udfordret, var der nok at tage fat på.

Jeg syntes at Boost forløbet på en god måde satte fingeren på de ømme punkter i min livsførelse, og gav forslag til ting, jeg kunne ændre med forholdsvis lethed. Hele vejen igennem var der opbakning fra Anne, og man føler, at man ikke bare er et nummer i rækken. Jeg forsøger stadig at leve efter de tips og tricks, som jeg blev givet.

Henrik Elgaard